Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarme kozijnen met veel mogelijkheden en een hogere isolerende waarde dan houten kozijnen.

Van simpel vast raam tot een dubbele schuifpui, het kan tegenwoordig allemaal met ruime mogelijkheden in ons aanbod.  

Lees in elke sectie meer over onze kunststof kozijnen. Neem  daarnaast eens een kijkje bij de 'Deuren'-pagina’s voor alle mogelijkheden omtrent deuren.

Kunststof kozijnen

Kunststof Kozijn NieuweKozijnen

Profiel

Als profiel gebruiken wij de Aluplast IDEAL 7000®. Dit is een duurzaam profiel en deze voorzien wij van een stalen kern.

Aluplast levert producten met het KOMO-keurmerk.

Met een bouwdiepte van 85mm is dit het breedste profiel wat gebruikelijk is. Met de breedte van het profiel is het mogelijk om maar liefst zes luchtkamers te verwerken wat zorgt voor een zeer hoge isolatiewaarde.

Onze leverancier denkt er hetzelfde over als wij: Duurzaamheid voorop. Hierdoor is het binnenwerk van gerecycled kunststof gemaakt, milieubewust en zonder verlies van kwaliteit. Om de kleurechtheid te garanderen wordt de buitenkant van nieuw kunststof gemaakt. 

Zo heb jij een mooi kozijn die miliebewust op maat is gemaakt.

Verschillende uitvoeringen

Elk venster kan individueel aangepast worden en gecombineerd worden tot één kozijn. Hieronder zie je in de afbeelding de verschillende venstersoorten, deze kun je combineren naar eigen wens en smaak. Onze adviseurs denken graag met je mee in het vinden van de perfecte oplossing.

Waar geleefd wordt is frisse lucht een must. Als je niet aanwezig bent is het prettig om je ramen gesloten te houden. Echter beperkt dit de toevoer van frisse lucht. Daarom bieden wij ook ventilatieroosters aan. Hiermee kun je op een veilige manier doorlopend zorgen voor frisse lucht in huis.

Doordat het nieuwe kozijn en glas een stuk beter geïsoleerd is dan uw vorige kozijnen is de toevoer van frisse lucht die door de oude situatie glipte niet meer van toepassing. Door te kiezen voor een ventilatierooster biedt u frisse lucht in heel uw huis naast uw verbetering van isolatie met onze kozijnen.

Ventilatie

Inzethorren

In de warmere maanden zijn de ramen meer open dan de rest van het jaar. Dit is helaas ook het hoogseizoen voor verschillende insecten.

Voor elk bewegend deel is daarom een hor leverbaar. Deze zet je vanuit de binnenkant in het kader.

De hor heeft een vaste klik-lijst met een dunne maar stevige aanslag. Hierdoor kan jouw hor in het raam blijven zitten als je het raam sluit. Wel zo handig en houdt ongewenste beestjes buiten uw woning!
Elk bewegend deel is voorzien van hang- en sluitwerk.  

Wij maken gebruik van Maco Hang- en Sluitwerk, de toonaangevende leverancier van hang- en sluitwerken.

Maco heeft een KOMO-keurmerk en al ons geleverde hang- en sluitwerk is voorzien van het politiekeurmerk Veilig Wonen met SKG** normering.

Hang- en sluitwerk

Houtnerf, Houtlookverbinding & Kleuren

De stijl van het kozijn is goed aan te passen naar eigen wensen en smaken.

Veel van onze klantne kiezen voor de houtnerf. Deze is al aanwezig in het profiel of wordt gerealiseerd door een krachtige folie die zeer strak over de kozijnen wordt getrokken. De kozijnen krijgen een iets mattere afwerking en lijken sterk op hout door het aangebrachte verfmotief.

Op dezelfde wijze kunnen diverse kleuren worden aangebracht en deze zijn dan ook gelijk voorzien van een houtnerf.

Een kozijn heeft standaard een schuine verbinding,  maar het is mogelijk om deze recht te laten maken. Wij doen dit op een manier zodat de esthetiek niet ten koste gaat van de kwaliteit.